miércoles, 9 de diciembre de 2009

Pka 8.5.1. Connexió de dispositius i exploració de la vista física

Pas 1: Connexió dels dispositius
* PC-1A i PC-1B a Switch S1-Central amb cable automàtic, que en realitat és un cable de connexió directa.
* Interfície Fast-Ethernet 0/0 del Router R2-Central a la interfície Fast-Ethernet 0/24 del Switch S1-Central amb cable de connexió directa o "Straight Through".
* Router R1-ISP a Router R2-Central mitjançant les interfícies Serial0/0/0 de cadascun d'ells i connectades amb un cable Serial DTE (Data Terminal Equipment).
* Interfície Fast-Ethernet 0/0 del Router R1-ISP a l'interfície FastEthernet de l'Eagle Server connectades mitjançant un cable creuat o "cross-over".

L'esquema queda de la següent manera, amb la vista dels diferents cables per triar:


Pas 2: Verificar connectivitat
Fem ping 192.168.254.254 (adreça IP d'eagle server) des dels 2 PC's, i ens ho fa correctament ja que tenim connectats correctament els dispositius amb els cables adients:
Nota --> M'he trobat amb el problema que el cable Serial DTE el tenia connectat al revés, cosa que feia que el rellotge estigués situat en el router incorrecte. El rellotge ha d'estar al router 1.



Pas 3: Examinar l'espai físic de treball
Podrem veure aquesta vista clicant a l'espai físic a la part superior esquerra:


VISTA CIUTAT CENTRAL --> Es pot veure a la captura de pantalla la connexió física del cablejat anterior. Els 2 PC's estan connectats a les dues entrades Fast-Ethernet 0/1 i 0/2 i el router R2 amb la interfície Fast-Ethernet 0/24 del Switch.



VISTA CIUTAT ISP --> A continuació, comprovem la connexió del router R1 amb l'eagle server (de color taronja) i com el cable serie (de color blau) coincideix amb el que haviem connectat al router R2.



Diferència entre topologia física i lògica:
Lògica --> forma en que els hosts es comuniquen a través del medi (Ethernet).
Física --> Disposició real dels cables o medis (Bus, estrella, anell, jeràrquica, malla).

No hay comentarios: