lunes, 14 de diciembre de 2009

Pka 9.6.4. (Operació del switch)

Objectiu --> Processament de broadcast, unicast conegut i unicast desconegut per part d'un switch.

En la captura de pantalla següent podem veure el que succeeix a les taules ARP i MAC dels dispositius quan enviem una sol·licitud de ping del PC-A al PC-B (1 eco ICMP i 1 petició ARP). Es necessita fer aquesta petició ARP, que sempre són broadcasts, ja que el PC-A no sap quina és l'adreça MAC de PC-B. El switch serà l'encarregat de memoritzar aquestes adreces i possibilitar aquest intercanvi d'informació.

Tasca 1 (Switch processa broadcast i unicast conegut):

* El switch guarda a la seva taula MAC les MAC's corresponents a PC-A (0000.0000.000A connectats pel port Fast-Ethernet 0/1) i a PC-B (0000.0000.000B connectats pel port Fast-Ethernet 0/3). A mesura que les peticions ARP avancen, el switch va aprenent aquestes adreces i el port on estan connectades. El switch veu el ping realitzat com un unicast conegut.
* El PC-A rep per part del switch l'adreça MAC del PC-B i l'interfície que es fa servir (FastEthernet) i guarda la informació a la seva taula ARP, amb la corresponent IP de PC-B.
* El PC-B rep per part del switch l'adreça MAC del PC-A i l'interfície que es fa servir (FastEthernet) i guarda la informació a la seva taula ARP, amb la corresponent IP de PC-A.



Tasca 2 (Switch processa unicast desconegut):
El primer pas és esborrar les proves anteriors i per tant la taula MAC del switch. Fem click a la fitxa CLI del switch, intro i teclegem enable. El símbol del sistema canvia a Switch#. Teclegem clear mac-address-table dynamic. Amb aquests passos aconseguim esborrar la taula MAC del switch però no les ARP dels PC-A i PC-B.
* La diferència envers l'altre tasca és que ja no es necessita enviar l'ARP (taules ARP dels PC's estan omplertes). Per tant, el switch ha de processar l'eco ICMP amb la taula MAC buida. Això és un unicast desconegut.
* Es fa la mateixa operació que abans però obviant els passos ARP, que no existeixen ara. El switch es comporta de la mateixa manera enviant la informació a tot arreu per conèixer quin és el dispositiu amb la MAC que se li demana.

Tasca 3 (Switch en altres situacions):
Realitzem una sol·licitud d'eco del PC-E al PC-F. El switch aprèn en aquest cas les dues adreces MAC dels dos PC's i el port pel qual li arriba gràcies a la informació que envia el Hub, que fa un broadcast com sempre. A continuació es detallen tots els passos que es segueixen entre els PC's, el Hub i el Switch al fer aquesta operació.


No hay comentarios: