lunes, 14 de diciembre de 2009

Pka 9.6.2. (De hubs a switches)

Objectius --> Estudiar el comportament dels hubs i switches i del switch sense colisió.

TASCA 1:


Sel·leccionem només els protocols ARP i ICMP. A més, agreguem una PDU simple per enviar un ping del PC1 al PC6:



Al clicar a PC1 i PC6 apareixen 2 events:
* PDU del protocol ICMP --> Capa de xarxa (IP's dels 2 PC's)


* PDU del protocol ARP --> Capa d'enllaç de dades (es construeix un paquet ARP per esbrinar la MAC del PC6 mitjançant Ethernet)


Passos amb ARP: S'envia paquet ARP a hub, aquest envia a tot arreu, només ho rep correctament PC6 (encaixa l'adreça MAC, és per a ell el paquet i per tant es desencapsula la PDU). PC6 ho torna a enviar al hub, aquest ho envia a tot arreu i PC1 ho rep correctament desencapsulant la informació rebuda. S'utilitza per

Passos per fer ping amb ICMP: El mateix que amb ARP, però aquest només fa la petició de ping.

El hub fa un broadcast amb la informació que li arriba, és a dir, envia a tot arreu sense mirar res més.



TASCA 2:

Ara fem ping de PC7 a PC12. El primer pas que farà el switch serà fer un broadcast (enviar el paquet a tot arreu) perquè no té omplerta la taula ARP. D'aquesta manera esbrina quin és el destí correcte (PC12) i quan es torna a fer el ping, amb el protocol ICMP, es realitza només la connexió entre aquells 2 PC's i no en cap dels altres dispositius.



TASCA 3:

Fem el mateix però del PC8 al PC11 i del PC9 al PC10. Ens trobem que s'envien els 2 ARP's junts cap al switch, aquest fa broadcast (no té guardada cap taula ARP i no sap per qui serà la informació) i esbrina primerament el que es vol enviar del PC8 a PC11 i seguidament el que es vol enviar del PC9 a PC10. Tot segueix el seu curs com hem vist anteriorment, però el paquet de PC8 a PC11 arriba al seu objectiu 1 pas abans que el paquet de PC9 a PC10.


No hay comentarios: